Παραλίες

Φαράγγια

Μοναστήρια

Περιεχόμενα

 • Παραλία Ορθή Άμμος
  Παραλία Ορθή Άμμος

  Η Ορθή Άμμος είναι μια φανταστική παραλία με ρηχά νερά, δίπλα στο πολύβουο Φραγκοκάστελο, 80km νότια των Χανίων.Ονομάζεται έτσι από τους μεγάλους αμμόλοφους που σχηματίζονται στην περιοχή. Είναι γνωστή για τους αμμόλοφους, για τις θίνες και την πεντακάθαρη θάλασσα.

   

  in Παραλίες Be the first to comment! Read more...
 • Παραλία Ματάλα
  Παραλία Ματάλα

  Η παραλία των Ματάλων ανοίγεται σαν μια αγκάλη στο Λιβυκό πέλαγος. Η χρυσή άμμος, τα καθαρά νερά, και οι μυστηριακοί βράχοι φέρνουν πολλούς επισκέπτες εδώ.

  in Παραλίες Be the first to comment! Read more...
 • Κρητική φορεσιά
  Κρητική φορεσιά

  Η περίφημη κρητική ενδυμασία ακόμα και σήμερα φοριέται κυρίως από τους άνδρες σε καθημερινή βάση σε ορισμένα χωριά, ενώ είναι το επίσημο ένδυμα για άνδρες και γυναίκες σε παραδοσιακές εκδηλώσεις.Η παραδοσιακή κρητική φορεσιά δέχθηκε πολλές επιρροές και καθιερώθηκε στη σημερινή της μορφή μετά το 16ο αιώνα.

  in Κρήτη Be the first to comment! Read more...
 • Μουσική και χοροί
  Μουσική και χοροί

  Γνωστοί μύθοι περιγράφουν με σαφήνεια μια γεωγραφική περιοχή, στην οποία η μουσική και ο χορός είχαν βαρύνουσα σημασία στην καθημερινότητα, στη θρησκευτική ζωή, τη διασκέδαση, τη γέννηση, το γάμο, το θάνατο, ακόμα και στον πόλεμο. Χαρακτηριστικός είναι ο μύθος των Κουρητών που χόρευαν χτυπώντας τις ασπίδες τους για να καλύψουν το κλάμα του Δία καθώς και ιστορικές μαρτυρίες και έργα τέχνης, όπως η περίφημη σαρκοφάγος από την Αγία Τριάδα στην οποία για πρώτη φορά απεικονίζεται επτάχορδη λύρα αλλά και η μαρτυρία του Ομήρου σχετικά με την ασπίδα του Αχιλλέα που απεικόνιζε γλέντι στην Κνωσό. Το βασικό όργανο της κρητικής μουσικής, η κρητική λύρα, αρχίζει να κάνει έντονη την παρουσία της γύρω στον 17ο αι. μ.Χ. και από τον 18ο αι. και μετά καθιερώνεται.

  in Κρήτη Be the first to comment! Read more...
 • Κρητική Παράδοση
  Κρητική Παράδοση

  Tα υλικά και πνευματικά πατροπαράδοτα στοιχεία, τα ήθη και έθιμα, οι αρχαίες συνήθειες, κάνουν τη λαϊκή παράδοση της Κρήτης να αναδεικνύεται σε μια ανεξάντλητη σύγχρονη πολιτιστική οντότητα. Eκφράσεις αυτού του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού, συνέχεια της μακρόχρονης πλούσιας λαϊκής κρητικής παράδοσης, είναι οι αναρίθμητες γιορτές και τα πανηγύρια στα οποία αναβιώνουν πανάρχαια στοιχεία.

  in Κρήτη Be the first to comment! Read more...

Χάρτης

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

Vk

Αεροπορικά Εισιτηρια

Yandex.Metrica